Kaikki väkivalta on pelkoa

14.11.2015

Haastattelin viisasta vihapioneeri Jari Koposta, joka sanoo, että kaikki väkivalta on pelkoa. Ihminen voi käyttää vihaa (neutraalia perustunnetta) tasapainoisesti rakkautta suojatakseen tai väkivaltaisesti pelkoa peittääkseen.

Pelon tunne ja teot syntyvät siitä, ettei ihminen ole yhteydessä ytimeensä. Olemisemme ydin on rakkaus (tai miksi nyt haluaa sitä tasapainon, rauhan ja myötätunnon tilaa nimittääkin). Pelko eli yhteydettömyys rakkauteen ei poistu pelkoa ruokkimalla eikä myöskään peittämällä, vaan luomalla myötätuntoista yhteyttä, turvaa, jossa pelkoa saa kokea ja käsitellä rauhassa.

Tämä yhteys on silta ydinolemukseemme: rauhaan ja myötätuntoon itseämme ja toisia kohtaan.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s