Ootko huomannut, että usein kun saat jonkun ihanan idean: oispa kiva maalata, iltaruuan voiski syödä pihapuiden alla, mitä jos alkaisinkin opiskelemaan, oikeastaan mä haluaisin olla jumppamaikka enkä kampaaja, mitä jos viettäisin osan talvea jossain muualla - alat heti torppaamaan idistä KELAAMALLA?

Alat ajatella ideaa, pyörittää sitä päässäsi, miettiä mitä se vaatisi ja miksi et oikeastaan nyt pystykään kykenemään. Alle kymmennessä minuutissa olet lisäksi saanut itsesi solmuun alkamalla kelaamaan kaikkea muutakin mitä et osaa, pysty, voi tai missä olet mielestäsi huono ja epäonnistunut: ”kun en mä silloinkaan sitä ja miks mä en ikinä ja emmä osaa ja mikä mussa on vikana.”

Et ole yksin.

Ajattelen, että me ei olla kovinkaan tottuneita, noin niin kuin kollektiivisesti, toimimaan sen mukaan mikä tuntuisi ihanalta ja luottamaan itseemme. Sen vuoksi me kelataan niin hulluna, mennään mentaalidefenssiin sen sijaan että meillä olisi tottumus TOIMIA.

Ihania (ja joskus kuumottavia, koska ne ovat uusia) juttuja kohti toimiminen toisaalta kysyy itsearvostusta mutta myös opettaa, avaa ja kasvattaa sitä. Asia jonka käyn läpi lähes kaikkien asiakkaideni kanssa heidän tilanteistaan riippumatta on oppia tekemään hyvää itselleen.

TEKEMINEN lisää laiffin hyvän virtausta, koska se liikuttaa energiaa

Itselleen sallivasti hyvän tekeminen (ei suorittaminen tai puskeminen) avaa virtauksen meihin päin. Tämä on tosi simppeliä: kun itselleen tekee arvostavia tekoja, vetää puoleensa arvostavia ja ihania elon energioita ja virtauksia.

Sen sijaan me usein kelataan hulluna, koska alitajuinen arvottomuus ja häpeä, jotka on niin rakenteellisia meidän kulttuurissa. Ollaan vaan opittu sellainen tapa olla, itseämme kyseenalaistava. Että ei mulle sellainen hyvä kuulu ja kuka mä muka oon siihen ja tähän.

Tietoisen luomisen / manifestaation jutut ovat kiinnostaneet mua aina. Jos olet seurannut juttujani pidempään, olet ehkä kuullutkin monia luomiskertomuksiani. Koen, että elämän luominen on oikeasti meidän luonnollinen olotila - koko ajanhan me luodaan kaikkea. Tietoisesti tai tiedostamattamme. Luomisella ei ole paljonkaan tekemistä sen kanssa mitä me ajatellaan vaan sen kanssa mitä me tunnetaan ITSESTÄMME ja elämästä. Se EI tarkoita, että jos tuntuu paskalta, luot kaikkea kurjaa vaan se tarkoittaa, että jos pienennät itseäsi, myös elämän virtaus sullepäin pienenee.

 

 

Oikeasti, pohjimmiltaan hyviä syitä olla elämättä enemmän sydämen kanssa synkassa eli itsearvostuksessa ei ole. Mitään oikeasti hyvää syytä itsensä pienentelyyn ei ole - me ollaan vaan niin tottuneita tekemään valintoja siitä perspektiivistä, että mä nyt oon vaan tämmönen.

Itsearvostus ja elämän ihanien asioiden manifestoiminen / kokeminen EI tee meistä itsekkäämpiä. Korkeintaan vähemmän läheisriippuvaisia ja vähemmän tyytymättömiä. Me automaattisesti tuodaan maailmaan ja ympäristöömme se, mitä sallitaan itsellemme. Jos sallitaan itsellemme kaikkea hyvää, me tuodaan muillekin kaikkea hyvää. Miellyttääkö se kaikkia? Ei tietenkään, ainakaan sellaisia jotka haluaa meidän tekevän heidät tyytyväisiksi tai jotka kokevat voimattomuutta / uhriutta / kateilua sen sijaan että opettelisivat löytämään oman sydämensä synkan. (Ja hei, kateus esimerkiksi ei oo mikään kirosana - se on kompassi sille joka haluaa voimaantua)!

Itseä jatkuvasti kyseenalaistavasta tavasta olla voi oppia poiskin - kohti ihanaa virtausta

Elän itseni kanssa ihanassa virtauksessa. Joskus ajaudun siitä sivuun. Viimeksi kun olin hankalassa parisuhteessa, fyrkkatilanteeni huononi. Kun lopetin suhteen, fyrkkatilanteeni eheytyi ennalleen eikä mikään estä sitä kehkeytymästä yhä runsaammaksi. Palasin takaisin enemmän synkkaan sydämeni kanssa, mutta viisaampana, isompiin virtauksiin valmiina. Fyffet, virtaukset ja itsearvostuksen olot ja valinnat ovat suoraan yhteydessä toisiinsa.

Toinen esimerkki: olen lempeän sitoutunut elelemään levollisesti. Joskus töitä on paljon ja ajat vähän stressaavampia, mutta se ei haittaa. On olemassa ilmiö nimeltä eustressi, myönteinen kipinä hanurin alla joka auttaa liikuttamaan energiaa. Siihen saa yhteyden, kun opettelee TOIMIMAAN pienten intuitioiden ja ideoiden mukaan. Toiminta on siis virtauksen luomisen ykkösjuttu.

Mun aamut on levollisia itseäni varten: teen kaikkea ihanaa itseni kanssa, olen kuulolla sisäisyydelleni. Se lisää mun luottamusta ITSEENI eli sieluuni, koska teen sille tilaa enemmän kuin ulkopuolelta tuleville äänille. Se puolestaan lisää yhteyttä OMAAN virtaukseeni ja rohkeutta (eli turvaa) toimia sen mukaan.  Totta kai se luo ihanaa virtausta mulle päin elämässä.

Pieni tiivistys, ennen kuin jatkan stooriani. Elämän ihanan virtaukseen / manifestaatioon vaikuttavat isosti mm. nämä:

- Käsitys itsestäsi (uskomukset ja se, kuinka itseäsi kohtelet - voit alkaa muuttaa tätä any time
- Kuinka energiaa liikutat: mihin käytät aikasi, energiasi. Toimitko levollisuutesi ja ilosi puolesta vai arvottomuudesta käsin suorittaen, puskien, itseäsi pienentäen
- Mitä ITSESTÄSI elämälle / maailmalle / muille ihmisille annat - tuletko näkyväksi sinuna? Miten sun vastavuoroisuus energioiden kanssa toimii?
- Vastaanottaminen - sallitko itsellesi hyvää? Nautitko asioista?
- Passion! Millä energialla tätä elämää laiffaat? Menetkö kohti iloa ja innostusta vai jotain ihan muuta?

 

Itseä jatkuvasti kyseenalaistavasta tavasta olla voi oppia poiskin - kohti ihanaa virtausta

Sain just idiksen eli sydämen intuition lähteä talvella muille maille, koska voin tehdä asiakastöitä melkein missä tahansa. Se oli äkkiseltään ilmaantuessaan villi kela, koska syksylläkin olen lähdössä pitkälle reissulle. Mutta mulla oli tarve vähän ravistella itseäni hereille ja kuulostella vaihtoehtoisia tapoja eläytellä elämääni. Ja niinpä intuiteeraus ilmaantui. Syksyn reissu on enemmän loma ja uusien juttujen luomista varten, talven reissu olisi arjen elämistä eli myös töiden tekemistä - toisaalla. Tiedän jo paikankin, se on muhinut monta vuotta, ja kun fiilistelen asiaa, mulle tulee levollisuuden fiilis.

(Hei muuten, multa kyseltiin viime sydänkirjeeni jälkeen, että enhän lopeta asiakastöitä - ei 🙂 en ole lopettamassa asiakastöitä, ja kerron uudesta luomuksestani lisää kun se on sellaisessa vaiheessa).

Hommeli on ihan mahdollista toteuttaa taloudellisesti eikä vaadi mitään erikoisrjärjestelyjä.  Ja jos en lähdekään, ei se mitään - olennaista on että tartuin ideaan, leikin sillä, fiilistelin miksi sytyin siitä - eli mitä elämääni kaipaan lisää. Nyt tiedän, enkä tarvitse välttämättä edes reissun toteuttamista siihen. En siis ole kiinni lopputuloksissa. Se on yksi ihanan virtauksen olennaisista jutuista. Asiat virtaavat, kun me ei olla ripustettu onneamme niihin. (Ja tän voi oppia ihan käytännössä konkreettisin jutuin - yleensähän se onnen ripustaminen asioihin tapahtuu alitajuisesti ja huomaamatta eikä silleen että me tietoisesti ajatellaan esimerkiksi, etten voi kokea sitä tai tätä ennen kuin olen ihanassa parisuhteessa).

Asiat virtaavat, kun emme ripusta onneamme niihin

Sain reissuidiksen päikkäreiltä herättyäni - homma oli ihan selkeänä mun mielessä. Ajattelin: miksi en lähtisi talvella johonkin ihanaan paikkaan, koska se tuo levollisuutta, iloa, seikkailua ja sydänviboja - unelmieni esenssitunteita? Missä on sopiva aikaero Suomeen, jotta voin tehdä töitä? Missä voi myös surffata? Sitten päähäni jo pälähti paikka, jota olen monet vuodet välillä ajatellut, ja seuraavaksi olinkin jo kartoittanut itselleni sopivat paikat ja tehnyt airbn:hen listan ihanista kotiloista. Voilà. Olin aivan innoissani.

Seuraavana yönä heräsin ja kyseenalaistin ideani hetkeksi, mutta en lähtenyt mihinkään kauhumyllytykseen vaan päätin, että voin kuulostella asiaa rauhassa, ei tarvitse nyt heti päättää tai toimia enempää - mutta ei myöskään lähteä kelaamalla torppaamaan. Virtauksen auki pitäminen on sitä, että kun epäilykset iskevät (ja nehän iskevät aina), ei jää kelaamaan vaan löytää asioita auki pitävän perspektiivin. Esimerkiksi: mä voin TUTKIA kuinka tämä olisi mahdollista sen sijaan että jämähdän ajatukseen, että liian villi idis, ei oo mahdollista. Me voidaan ottaa ihan pieniä askeleita ennen suuria. Otin pieniä askeleita kelaamisen sijaan - ja nyt asia saa muhia.

Kaikki on mahdollista, mutta asioita pitää mahdollistaa myös itse

Ja olennainen diskleimeri: kaikkina aikoina kaikki asiat eivät samalla tavalla ole mahdollisia meille. Mutta itse valitsemme: olenko voimassani ja tutkinko miten asiat voisivat mulle olla mahdollisia vai jäänkö surkuttelemaan sitä mitä mulla ei nyt ole?

On hyvä tietää energian virtaamisen perusjutut, jotta oppii toimimaan niiden mukaan. Sen vuoksi järjestän minionliewörkshoppien sarjan virtauksesta. Ensin tulee Ihana virtaus -minionlinetyöpaja, jossa mennään siihen mikä (minkä tekeminen / tekemättä jättäminen / millaiset perspektiivit) avaa virtausta ja mikä blokkaa sitä, ja kuinka pääset oman sydämesi / sielusi virtaukseen kiinni paremmin alkaen heti. (Ja miksi mahdollisesti myös pelkäät elää virtauksessa - ajatuksen tasollahan se kuulostaa kivalta, mutta aika usein me silti blokataan sydänviratusta).

Sitten pidän fyffetyöpajan (en kyllä ikinä ollut  tullut ajatelleeksi pitää rahasta wörkshoppia, mutta sekin idis tuli i ntuitiivisesti,ja olen oppinut aika hyväksi luomaan rahan virtausta ja vaurautta, joten miksikäs ei), ja sitten häpeä / oma arvo -onlinewörkshoppi. Näistä kahdesta lisää myöhemmin, mutta nämä kaikki kolme liittyvät toisiinsa. Jos inspaannut, voit osallistua johonkin tai kaikkiin niistä.

Ihana virtaus -online wörkshoppi 30.8. klo 18-20:30 zoomissa, hinta 44e. Sessiosta saa tallenteen, jos ei pääse livenä mukaan.

Työpajan teemat:

  • Virtaus on liikettä, toimintaa, energiaa - siksi on olennaista oppia toimimaan tavoilla, jotka avaavat sun yhteyttä OMAAN virtaukseesi (tää myös tietenkin lisää luovuutta ja elämisen iloa)
  • Pohjimmiltaan virtaus on meidän luonnollinen olotila - se tila, jossa me ollaan yhetydessä omaan arvoomme, sydämeemme, sisäiseen rauhaamme, omaan sydänpolkuumme
  • Mitä haluat luoda / kokea? Unelmiesi ydinfiilikset ja kuinka unelmia kohti kuljetaan, alkaen heti
  • Millaisissa bokseissa elät? Millaiset uskomukset sua rajoittavat / pitävät kiinni ”pienessä virtauksessa” / mikä sua blokkaa?
  • Virtauksen ydin on elää luonnollisessa olotilassasi joka on vauraus / ilo / levollisuus - mutta niin moni meistä ihan defaulttina elää arvottomuuden / häpeän paradigmassa eli uskomuksissa siitä että me ollaan huonoja, meiltä ja meistä puuttuu asioita - avataan tätä hommaa (isommin tähän mennään häpeä / oma arvo -wörkshopissa mutta vähän eri kulmasta)

Sessio sisältää alustuksia, alitajunnan kanssa työskentelyä / mielikuvamatkailua ja kirjoituskuulostelua sisäisyyden kirkastamiseksi

Lämpimästi tervetuloa Ihana virtaus -minionlinewörkshoppiin Zoomissa ti 30.8. eli ensi viikolla klo 18-20:30. Sessiosta saa tallenteen jos ei pääse livenä mukaan. Hinta 44e, tallenteen / linkin sessioon, saa kun maksu on kunnossa.

(Seuraavien sessioiden deitit: Fyffet-wörkshoppi 20.9. ja Häpeä / Oma arvo -wörkshoppi 11.10. Jos näihin tulee muutoksia, ilmoittelen lähemmin <3)