Lämpimästi tervetuloa levähtämään ja voimautumaan sydämesi äärelle alkutalven hämärissä. Lepäämme ja kuulostelemme itseämme lempeästi, joulukuun tunnelmallisesta taiasta nauttien ja latauten.

Retriitin teema on sydämen levollisuus - levollisempi oleminen elämässä ja arjessa, ja miten siihen päästään. Mikä himmaa omaa levollisuutta, mikä saa suorittamaan, säätämään, itseä sivuuttamaan? Miten levollisuus löytyy? Mitä siitä seuraa? Kuka olisit, jos elämässäsi olisi enemmän tilaa itsellesi? Mitä kaikkea se mahdollistaisi? Mihin suuntiin kulkisit kun sisäinen ohjauksesi kirkastuisi? Mikä siinä pelottaa?

Sydämen levollisuus tarkoittaa yhteyttä itseen: itseä arvostavia valintoja eli omien rajojen selkeyttämistä, niiden mukaan toimimista, itseen priorisoimisesta ja itsekkyyden uskomuksesta vapautumista. Levollisuus on valinta jota tarvitsee ravita omassa arjessa. Kenenkään olo ei voi olla kovin levollinen, jos elämässä ei ole tilaa itselle ja sille, mitä ITSE tarvitsee ja haluaa. Vain sen myötä maailmaan ja ympäristöönsä voi tuoda lisää levollisuutta ja lempeyden viboja. Levollisuus syntyy toiminnan ja arkisten valintojen kautta, mutta myös sisäisten oivallusten myötä: tieltä alkavat raivautua ne uskomukset, jotka ajavat suorittamaan, miellyttämään, itseä sivuuttamaan ja elämää kontrolloimaan. Levollisuus nousee sisäisestä turvasta ja luottamuksesta. Kuinka vahvistaa niitä?

Jokainen retriitti on omanlaisensa ja osallistujiensa oloinen - usein ihan maaginen yhteinen kohtaamisen ja voimautumisen hetki. Retriitti ei korvaa terapeuttista prosessia mutta usein syventää sitä. Sinun ei tarvitse olla käynyt vastaanotollani tai terapiassa osallistuaksesi, vaan olet rakkaasti tervetullut juuri sellaisena ja juuri siinä kohtaa reissuasi, jossa olet. Et ole liian vanha etkä liian nuori osallistumaan. 

Kun kaipaat voimautumista, sydämen suunnan kirkastamista ja työkaluja sydämesi kautta elämiseen, tämä voisi olla sun juttusi. Retriittipaikkana hoivaava ja lempeävibainen Frantsilan Hyvän Olon keskus: https://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi

(Tuosta alempaa näet retriitin alustavan ohjelman).

Palautteita edellisiltä retriiteiltä:

"Yleisfiilis aivan todella rauhallinen, lempeä, levollinen - turvassa oleva. Kaikki oli hyvää, leppoisa, soljuva ohjelma, ei kiire mihinkään. Juuri se rauhoittumisen mahdollisuus mitä tarvitsin. Ihanan kannateltu olo koko retriitin ajan."

"Retriitissä oli ihana, lämmin, avoin ilmapiiri jonka sinä persoonallasi loit. Sain valtavasti lempeyttä ja myötäelämistä itselleni, mutta myös sopivasti "ravistelua", jotta uskallan tehdä ison päätöksen sydämeni ääntä kuunnellen, kerrankin. Olet todella ihana, taitava, empaattinen ihminen. Tiesin sen kursseiltasi, mutta retriitti vahvisti käsitystä potenssiin tsiljoona. Tämä jää sydämeeni."

"On tosi kiitollinen olo, että sain viettää sinun viisauden, tämän ryhmän ja ihanan ympäristön äärellä tämän viikonlopun. Pysähdyin todella itseni äärelle ja saavutin uskomattoman hyvän ja rentoutuneen olon. Huomaan, että kuljen jo rohkeasti sydänpolulla, mutta tämä retriitti kannusti minua ja antoi luvan ottaa vastaan ja sallia itselle sitä kaikkea ihanaa ja hyvää, itseä hoivaavaa."

"Arvostan ja rakastan niin sitä, että jaat oman rehellisen kokemuksesi elämästäsi. Se kerta toisensa perään yhdistää ja koskettaa niin kauniisti."

"Retriitti ja viikonloppu oli aivan ihana. Puitteet ja ympäristö tuki retriitin tunnelmaa täydellisesti. Ohjelma oli onnistunut. Oli sopivassa suhteessa tekemistä ja lepoa. Sessiot sun kanssa on aina kultaa <3 On turvaa ja tilaa vaikka mulla ryhmässä ei ole aina niin helppo avautua. Aivan ihana kupla! Oot erittäin taitava työssäsi!"

"Retriitin tunnelma oli levollinen ja vapautunut. On ollut helppoa olla oma itsensä. Vien mukanani luottamusta siihen mikä minusta nousee, ei niinkään mielessä vaan kehossa. Ohjauksesi on ihanan lempeää ja maanläheistä. Sain meditaatioista (mielikuvamatkoista) irti enemmän kuin koskaan. Vaikka minua pelotti iso määrä ihmisiä, löysin täältä turvaa."

"Kiitos maailman ihanimmasta retriittikuplasta <3 Tuntuu että olen kuin uudesti syntynyt, arvokas minä jonka tunteilla on merkitystä. Kiitos, että olen saanut tulla lähemmäksi itseäni kaikkine juttuineni. Olen onnellinen, että lähdin, luotin, uskalsin ja valitsin juuri tämän. Tästä on ihana jatkaa sydänmatkaa: pehmein, höyhenenkevyin askelin, kaikkine tunteineen, oloineen. Tämä retriitti oli juuri niin ihana ja täydellinen kuin mun oloni just nyt, mitään lisäämättä tai poistamatta."

"Ihana tunnelma ja rakastava ja hyväksyvä ilmapiiri. Voimaannuttava kokemus".

"Kiitos ihanasta retriittiviikonlopusta! Sun harjoitukset ja läsnäolo auttoi lempeästi katsomaan mun omaa elämää kaikkinensa. Kaikkine tunteineen, menneisyyttä, nykyhetkeä sekä tulevaa. Muistin taas, että kaikki on oikeasti (kaiken alla) koko ajan hyvin. Osaan taas arvostaa omaa sydänreissuani jossa on tapahtunut paljon isoja asioita (jopa isosti hajottavia asioita joita en toivoisi kenenkään muun ikinä kokevan). Vien nämä täällä opitut asiat mukanani uuteen lukuun elämässä ja kannan omia säröjäni hellästi matkassa mukana."

"Aivan ihana viikonloppu. Toivoin löytäväni askeleen eteenpäin mysteerissäni, ja se löytyi. Sun avaustuksella, ryhmän avustuksella ja tarinoilla, kokemuksilla. Sun tyyli opettaa ja kertoa ja ohjata on tosi hyvä. Mulla vahvistui se fiilis, että saan luottaa siihen, että polku on mun edessä ja mä kuljen sitä mulle luontaisella tahdilla. "

"Kiitos Anna, loit ihanan turvallisen ilmapiirin, jossa on ollut hyvä olla."

"Anna, ilmennät tosi kauniisti sitä mistä puhut ja opetat. Retriitillä on ollut ihan valtava luottamus, turva, lempeys ja vaivattomuus. Se on antanut tilaa tosi vaikeiden asioiden kohtaamiseen mikä ei aikaisemmin ole ollut mahdollista."

"Tunnelma on ollut lämmin ja avoin, kaikin tavoin aisteja hellivä ja tunne siitä että täällä ollaan turvassa ja meistä pidetään huolta on ollut läsnä koko ajan."

"Sulla on ihan käsittämätön kyky herättää sellaista suurta tyyneyttä, turvaa ja samalla uteliasta, armollista ja rohkeaa ilmapiiriä ympärillesi, joka luo tilaa myös omille fiiliksille ja prosesseille.

Kiitos myös siitä, että uskallat ja valitset jakaa oman yksityisen elämäsi juttuja ja fiiliksiä niin avoimesti. Ehkä juuri se koskettaa ja käynnistää myös kuulijoissa enemmän, ainakin minussa. Itse tykkään myös jutella, jakaa ja kuulostella asioita yleensä ääneen, mutta retriitillä tuntui, että meneillään olevat prosessit herättää nyt niin paljon tunteita, ahdistaviakin olotiloja, että valitsin nyt itselleni turvallisemman ja armollisemman tavan työstää niitä. Tai olla työstämättä. Voin sanoa, että teki tiukkaa jo pelkästään pysähtyä asioiden äärelle.

Sain kuitenkin valtavasti kaikesta mitä retriitillä juteltiin ja tehtiin, sillä välillä tuntuu, että jumitan vain jotenkin lamaantuneena isojen asioiden äärellä, mutta sun jutut ja tapa lähestyä muistuttaa, että myös jumit, kivut, tietämättömyys ja päämäärättömyys on osa jotain kokonaisuutta. Osa elämää. Kiitos tuhannesti retriitistä ja kaikesta siitä mitä teet ja mitä olet!"

Retriitin ohjelma (alustavasti):

Perjantai 2.12

Klo 17 Saapuminen Frantsilaan, ilmoittautuminen ja asettautuminen omaan viikonloppukotiloon

Klo 18  Aloituspiiri ja lempeä maadoitusmeditaatio - oman sydämen äärelle avautuminen, lepoon laskeutuminen

Klo 20 Lempeä, pehmeä illallinen, omaa aikaa ja mahdollisesti yhteistä seurustelua

Lauantai 3.12. 

Klo 9 Aamiainen

Klo 10-13:00 Sydämen levollisuus arjessa

Levollisuus nousee sisäisestä turvasta ja luottamuksesta elämään ja oman sielun reissuun. Tosi moni meistä - ja varsinkin hirmu herkät - ovat oppineet sivuuttamaan sisäistä totuuttaan, tunteitaan ja tarpeitaan. Itsen sivuuttaminen purkautuu usein ahdistuneisuutena, selkeyden puutteena ja kaikenlaisena itsensä niittailuna.

Yhteys itseen vahvistuu, kun itselleen oppii luomaan tilaa, turvaa ja hoivaa arjessaan. Kun alkaa huomata millä eri tavoin (yleensä tiedostamattaan) sivuuttaa itseään, kontrolloi, kannattelee ja puurtaa, voi oppia tekemään uudenlaisia, pieniä mutta mullistavia valintoja - elää sydämen kautta.

Käytännön työkaluja sisäiseen turvaan, levollisuuden lisäämiseen + sydänyhteyden vahvistamiseen. Alustus, yhdessä jakamista, kirjoituskuulostelua ja alitajunnan kanssa työskentelemistä.

Klo 13:00 Lounas

Päikkärit tai jotain muuta aivan ihanaa itseä hellivää + päiväkahvit

Klo  15:30-17  Mitä sydämelleni kuuluu, mitä se haluaa?

Kun levollisuus lisääntyy, elinvoima alkaa siirtyä äyskäröimisestä soutamiseen eli selviytymiskeinoista sydänkutsujaan kohti kulkemiseen. Meissä EI ole vikaa, jos emme uskalla tarttua sydämen kutsuihin tai kirkastaa niitä itsellemme. Turvan ja levollisuuden kautta nousee resursseja mennä epämukavuusalueille, eli kulkea  kutsuvia mutta tuntemattomia sydänpolkuja, oppia ja opetella uutta ja ylipäänsä tehdä itselle oikean tuntuisia valintoja.

Mitä selviytymiskeinosi ovat? Mitä sydämesi kaipaa ja haluaa? Alustus, yhdessä jakamista, kirjoituskuulostelua ja alitajunnan kanssa työskentelemistä.

Klo 17-18:30 Hoivaava sauna (tai omaa aikaa)

Klo 18:30 Illallinen

Klo 19:30 illan lempeä meditaatio 

Sunnuntai 4.12.

Klo 9:15 Aamiainen

Klo 10-13 Sydämen kautta eläminen

Sydämen luottamuksen vahvistaminen. Kuinka syventää intuition ja sydänohjauksen kuulemista ja se mukaan toimimista? Entä oman elämän virtausta, ihanaa flowta? Arjen työkaluja levolliseen virtauksessa elämiseen.

Klo 13 Lounas

Klo 14-15 Lopetuspiiri ja retriitin päätös

Retriitin hinta:

Retriitin hinta sisältää täysihoidon pe-su ja retriitin ohjelman. Ryhmän maksimikoko on 13 henkeä.

Retriitin kokonaishinta majoituksineen, ruokailuineen ja ohjelmineen on 480e. Early bird -hinta voimassa 1.11. asti, sen jälkeen retriitin hinta on 530e.

Varausmaksu 130e, saat laskun ilmoittautumisen yhteydessä. Varausmaksua ja seuraavia maksueriä ei palauteta.

Retriitti maksetaan kahdessa erässä (varausmaksu+loppusumma). Retriitti on mahdollista lista maksaa myös useammassa erässä, jolloin viimeinen erä maksetaan ennen retriittiä.

Hinta sisältää:

  • Majoitus 4-5 hengen huoneissa + täysihoidon eli ateriat: perjantain iltaruuan, lauantain aamiaisen, lounaan, iltapäiväkahvit ja päivällisen sekä sunnuntain aamiaisen ja lounaan sekä lauantai-illan saunan
  • Retriitin ohjelman
  • Liinavaatteista ja pyyhkeestä 25e lisämaksu (eli otathan omat mukaan)

Retriitin ryhmäkoko on max. 13 henkeä

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Sähköpostitse: annaulrikataipale@gmail.com

Ilmoitathan minulle ilmoittautumisen yhteydessä myös ruokavaliospeksit: laktoositon, gluteeniton, yms.

Lämpimästi tervetuloa <3