Retriitin teemana on lempeä itsensä kohtaaminen ja voimautuminen, oman sydämen mukaan eläminen. Niin moni sanoo kuulevansa sydämensä ääntä, mutta eläminen sen mukaan tuottaa haastetta. Pohjimmiltaan oman sydämen kautta eläminen, itsearvostus, voimautuminen ja elämässä omia sydänjuttuja kohti kulkeminen kumpuavat turvasta, rajoista ja hoivasta - tunne- ja tarvetaidoista eli itsensä rakastamisesta. Tähän sisältyy myös henkinen yhteys ja tietoisuus - sielunsa kanssa synkassa oleminen. Näitä asioita retriitillä kuulostellaan, kirkastetaan ja avataan.

Aistiskelen tässä etukäteen, että retriitillä on voimallisen feminiininen viba, ja tulemme olemaan myös aikuiseksi naiseksi kypsymisen äärellä. Siihen liittyvät tunne- ja tarvetaidot (eli läheisriippuvuudesta eheytyminen), sisäinen turva ja hoiva eli sisäinen isyys ja äitiys. Naiseksi kypsymisessä on kulttuurissamme ihan oma tvistinsä: kollektiivisesti meillä on niin paljon maskuliinista (tällä ei ole sukupuolen kanssa tekemistä) vinoumaa ja äitihaavaa, jonka vuoksi elämme usein selviytymis- ja suojautumismekanismiemme kautta. Kun sydänyhteys itseen syvenee, omille tunteille, tarpeille ja rajoille tulee lupa, myös feminiininen meissä kypsyy (samoin kuin maskuliininen - tämä ei kysy ikää eikä sukupuolta).

Se tarkoittaa oman sydämen totuuden kautta elämistä, sydänjuttujensa toteuttamista, syvää hyvinvointia riippumatta siitä, mitä elämässä on meneillään (kyllä, se on mahdollista sisäisessä turvassa). Kaikkea tätä käymme retriitillä läpi erittäin käytännönläheisesti niin, että saat arkeesi mukaan voimauttavia työkaluja ja sydämen selkeyttä.

Jokainen retriitti on omanlaisensa ja osallistujiensa oloinen - usein ihan maaginen yhteinen kohtaamisen ja voimautumisen hetki. Retriitti ei korvaa terapeuttista prosessia mutta usein syventää sitä. Sinun ei tarvitse olla käynyt vastaanotollani tai terapiassa osallistuaksesi, vaan olet rakkaasti tervetullut juuri sellaisena ja juuri siinä kohtaa reissuasi, jossa olet. Et ole liian vanha etkä liian nuori osallistumaan. 

Kun kaipaat voimautumista, sydämen suunnan kirkastamista ja työkaluja sydämesi kautta elämiseen, tämä voisi olla sun retriittisi. Retriittipaikkana hoivaava ja lempeävibainen Frantsilan Hyvän Olon keskus: https://www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi

(Tuosta alempaa näet retriitin alustavan ohjelman).

Palautteita edellisiltä retriiteiltä:

"Retriitti ja viikonloppu oli aivan ihana. Puitteet ja ympäristö tuki retriitin tunnelmaa täydellisesti. Ohjelma oli onnistunut. Oli sopivassa suhteessa tekemistä ja lepoa. Sessiot sun kanssa on aina kultaa <3 On turvaa ja tilaa vaikka mulla ryhmässä ei ole aina niin helppo avautua. Aivan ihana kupla! Oot erittäin taitava työssäsi!"

"Retriitin tunnelma oli levollinen ja vapautunut. On ollut helppoa olla oma itsensä. Vien mukanani luottamusta siihen mikä minusta nousee, ei niinkään mielessä vaan kehossa. Ohjauksesi on ihanan lempeää ja maanläheistä. Sain meditaatioista (mielikuvamatkoista) irti enemmän kuin koskaan. Vaikka minua pelotti iso määrä ihmisiä, löysin täältä turvaa."

"Kiitos maailman ihanimmasta retriittikuplasta <3 Tuntuu että olen kuin uudesti syntynyt, arvokas minä jonka tunteilla on merkitystä. Kiitos, että olen saanut tulla lähemmäksi itseäni kaikkine juttuineni. Olen onnellinen, että lähdin, luotin, uskalsin ja valitsin juuri tämän. Tästä on ihana jatkaa sydänmatkaa: pehmein, höyhenenkevyin askelin, kaikkine tunteineen, oloineen. Tämä retriitti oli juuri niin ihana ja täydellinen kuin mun oloni just nyt, mitään lisäämättä tai poistamatta."

"Ihana tunnelma ja rakastava ja hyväksyvä ilmapiiri. Voimaannuttava kokemus".

"Kiitos ihanasta retriittiviikonlopusta! Sun harjoitukset ja läsnäolo auttoi lempeästi katsomaan mun omaa elämää kaikkinensa. Kaikkine tunteineen, menneisyyttä, nykyhetkeä sekä tulevaa. Muistin taas, että kaikki on oikeasti (kaiken alla) koko ajan hyvin. Osaan taas arvostaa omaa sydänreissuani jossa on tapahtunut paljon isoja asioita (jopa isosti hajottavia asioita joita en toivoisi kenenkään muun ikinä kokevan). Vien nämä täällä opitut asiat mukanani uuteen lukuun elämässä ja kannan omia säröjäni hellästi matkassa mukana."

"Aivan ihana viikonloppu. Toivoin löytäväni askeleen eteenpäin mysteerissäni, ja se löytyi. Sun avaustuksella, ryhmän avustuksella ja tarinoilla, kokemuksilla. Sun tyyli opettaa ja kertoa ja ohjata on tosi hyvä. Mulla vahvistui se fiilis, että saan luottaa siihen, että polku on mun edessä ja mä kuljen sitä mulle luontaisella tahdilla. "

"Kiitos Anna, loit ihanan turvallisen ilmapiirin, jossa on ollut hyvä olla."

"Anna, ilmennät tosi kauniisti sitä mistä puhut ja opetat. Retriitillä on ollut ihan valtava luottamus, turva, lempeys ja vaivattomuus. Se on antanut tilaa tosi vaikeiden asioiden kohtaamiseen mikä ei aikaisemmin ole ollut mahdollista."

"Tunnelma on ollut lämmin ja avoin, kaikin tavoin aisteja hellivä ja tunne siitä että täällä ollaan turvassa ja meistä pidetään huolta on ollut läsnä koko ajan."

"Sulla on ihan käsittämätön kyky herättää sellaista suurta tyyneyttä, turvaa ja samalla uteliasta, armollista ja rohkeaa ilmapiiriä ympärillesi, joka luo tilaa myös omille fiiliksille ja prosesseille.

Kiitos myös siitä, että uskallat ja valitset jakaa oman yksityisen elämäsi juttuja ja fiiliksiä niin avoimesti. Ehkä juuri se koskettaa ja käynnistää myös kuulijoissa enemmän, ainakin minussa. Itse tykkään myös jutella, jakaa ja kuulostella asioita yleensä ääneen, mutta retriitillä tuntui, että meneillään olevat prosessit herättää nyt niin paljon tunteita, ahdistaviakin olotiloja, että valitsin nyt itselleni turvallisemman ja armollisemman tavan työstää niitä. Tai olla työstämättä. Voin sanoa, että teki tiukkaa jo pelkästään pysähtyä asioiden äärelle.

Sain kuitenkin valtavasti kaikesta mitä retriitillä juteltiin ja tehtiin, sillä välillä tuntuu, että jumitan vain jotenkin lamaantuneena isojen asioiden äärellä, mutta sun jutut ja tapa lähestyä muistuttaa, että myös jumit, kivut, tietämättömyys ja päämäärättömyys on osa jotain kokonaisuutta. Osa elämää. Kiitos tuhannesti retriitistä ja kaikesta siitä mitä teet ja mitä olet!"

Retriitin ohjelma (alustavasti):

Perjantai 11.2.

Klo 17 Saapuminen Frantsilaan, ilmoittautuminen ja asettautuminen omaan viikonloppukotiloon

Klo 18  Aloituspiiri ja lempeä maadoitusmeditaatio - oman sydämen äärelle avautuminen, yhteys sisäiseen ääneen

Klo 20 Lempeä, pehmeä illallinen, omaa aikaa ja mahdollisesti yhteistä seurustelua

Lauantai 12.2. 

Klo 9 Aamiainen

Klo 10-13:00 Itsensä kohtaaminen eli sydänvoimautuminen

Kun oppii luomaan sisäistä turvaa ja saa kiinni myötätunnosta itseä kohtaan, avautuu vastaanottamaan itseään kaikissa tunteissa ja kokemuksissa. Sisäisen turvan ja tunne- ja tarvetaitojen aakkoset. Sisäinen isyys ja äitiys, pyhä feminiininen ja maskuliininen.

Alustus, yhdessä jakamista, kirjoituskuulostelua ja alitajunnan kanssa työskentelemistä.

Klo 13:00 Lounas

Päikkärit tai jotain muuta aivan ihanaa itseä hellivää + päiväkahvit

Klo  15:30-17  Mitä kohti haluan elämässäni mennä nyt / vetää puoleeni / luoda?

Sisäisten visioiden ja ydinfiilisten kirkastaminen. Mitä haluat elämässäsi kokea? (Sun ei tarvitse tosiaankaan tietää eksakt, mitä haluat ja voit olla asian kanssa ihan pihallakin - ja päästä silti liikkeelle ihanien juttujen kanssa). Mikä vahvistaa sydämen äänen kuulemista ja sen mukaan toimimista?

Alustus, yhdessä jakamista, kirjoituskuulostelua ja alitajunnan kanssa työskentelemistä.

Klo 17-18:30 Hoivaava sauna (tai omaa aikaa)

(Huom. Kun puhun lahjoista, tarkoitan ihan mitä tahansa lahjojamme, liittyvät ne sitten intuitiivisuuteen tai mihin tahansa. Edelleen: sun ei tarvitse kokea olevasi jotenkin superyhteydessä - tai ollenkaan - intuitioosi, jotta voit osallistua). Mitä lahjasi ovat? Kuinka intuitio / parantamiskyvyt toimivat, mitä ne ovat? Omalle sisäisyydelle / ohjaukselle avautuminen.

Alustus, yhdessä jakamista, kirjoituskuulostelua ja alitajunnan kanssa työskentelemistä.

Klo 18:30 Illallinen

Klo 19:30 illan lempeä meditaatio 

Sunnuntai 13.2.

Klo 9:15 Aamiainen

Klo 10-13 Sydämen kautta eläminen, vetovoiman laki 2.0.

Mikä blokkaa vastaanottamasta sydämen unelmia ja elämän ihania juttuja? Kuinka vapautuu vastaanottamaan? Vetovoiman laki 2.0. ja laiffin haasteet katapulttina voimautumiselle ja yhä avoimemmalle sydämelle ja vapaalle virtaukselle.

Klo 13 Lounas

Klo 14-15 Lopetuspiiri ja retriitin päätös

Retriitin hinta:

Retriitin hinta sisältää täysihoidon pe-su ja retriitin ohjelman. Ryhmän maksimikoko on 15 henkeä. Retriitti toteutuu, kun  osallistujia on ilmoittautunut vähintään 10 tammikuun puoliväliin mennessä.

Retriitin kokonaishinta majoituksineen ja ruokailuineen 470e.

Varausmaksu 120e, saat laskun ilmoittautumisen yhteydessä. Varausmaksua ja seuraavia maksueriä ei palauteta.

Retriitti maksetaan kahdessa erässä (varausmaksu+loppusumma). Retriitti on mahdollista lista maksaa myös useammassa erässä, jolloin viimeinen erä maksetaan ennen retriittiä.

Hinta sisältää:

  • Majoitus 4-5 hengen huoneissa + täysihoidon eli ateriat: perjantain iltaruuan, lauantain aamiaisen, lounaan, iltapäiväkahvit ja päivällisen sekä sunnuntain aamiaisen ja lounaan sekä lauantai-illan saunan
  • Retriitin ohjelman
  • Liinavaatteista ja pyyhkeestä 25e lisämaksu (eli otathan omat mukaan)

Retriitin ryhmäkoko on max. 15 henkeä

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:

Sähköpostitse: annaulrikataipale@gmail.com

Ilmoitathan minulle ilmoittautumisen yhteydessä myös ruokavaliospeksit: laktoositon, gluteeniton, yms.

Lämpimästi tervetuloa mukaan, jos rertiitti tässä kohtaa sydäntäsi kutsuu <3