Ihan ensin: luultavasti jokainen meistä tarvitsee ja kaipaa polullaan ja sydänjuttujaan kulkiessaan supporttia, luottamusta, turvaa, kannustusta. Kun meitä nähdään lämmön ja myötätunnon silmin ja kun me myös saadaan sopivaa sutinaa siipiin, me opitaan tarjoamaan ja ravitsemaan näitä myös itsessämme. Turvan ja myötätunnon tarve ovat supervalideja, ja kun sitä alkaa itsessään ymmärtää ja sallia - ja oppii itsekin ottamaan noista tarpeista koppia, on tosi paljon helpompaa liikkua sydämen suuntaan.

Tovi sitten eräs mun ihana asiakas halusi session vähän hätäisenä. Hän on luomassa uutta uraa itselleen - siis menossa kohti Sydänjuttujaan opintojen kautta, kohti omaa yritystä. ”Mä niiiiiin kaipaisin nyt jotain luottamusta tähän hommaan, että tää tästä suttaantuu.”

Been there, done that, aivan kirjaimellisesti. Sydäntä kutsuvat suunnat laiffissa voivat olla mitä tahansa elämänmuutos, opiskeluista tai alan vaihdosta haaveileminen, jotain kutkuttavampaa kohti kulkeminen ilman hajuakaan mihin se vie, suhteesta ulos kasvaminen, suhdetta kohti kasvaminen, halu rajata joitakin asioita elämästään etäämmälle, halu löytää itsessään jotain uutta, voida syvästi hyvin. Yhtäläistä näille kaikille on tämä: matkalle kuuluvat pelot, epävarmuudet, hanskojen tiskiin heittämiset ja hiippailut takaisin tiskille ravistelemaan lapaset pölystä.

On tosi vaikeaa luoda uutta, jos on koko ajan aivan perfetto luottamuksen tilassa - ihmeellistä kyllä

Tädää, näin se menee, energeettisesti ja psykologisesti tsiigailtuna. Asian ytimekäs oppimäärä:

 • Kaikki sun sydänkutsut ovat sielusi kuisketta sydämen intuitiivisina unelmina. Ne kutsuvat sua KASVUUN, kohti sun ihania potentiaaleja.

 • Täällä materian maailmassa matka, eli evoluuutio, on ihan yhtä olennainen kuin lopputulos. On tarkoituskin, että kaikki sinua aiemmn himmannut, pienentänyt ja pidätellyt nousee esiin, ylös, kohdattavaksi ja integroitavaksi jotta voit VOIMAUTUA, löytää itsesi yhä syvemmin sinä, mitä aidoimmillasi olet. Oman sydämesi, luonnollisen ilon ja virtauksen tilasi.

 • Tämä ei koske vain joitain onnekkaita, vaan ihan kaikkia jotka niin valitsevat.

 • Haasteet ilmineeraantuvat polulla (myös) siksi, että saat tilaisuuksia voimautua, tehdä valintoja itsearvostuksesta käsin, oppia luomaan uutta ja luottamaan siihen uuteen - eli energeettisesti kasvaa uusien juttujesi mittaan.

 • Psykofysiologisesti tämä tarkoittaa, että sun hermosto alkaa mätsätä siihen, että voit elämässäsi kokea, kohdata ja kannatella kaikki niitä tunteita ja ajatella niitä ajatuksia, jotka liittyvät sun sydänjuttuihin.

 • Jos ei puntti jollain tällaisen evoluution äärellä tutise välillä, se evoluutio ei pääse tapahtumaan, koska ei tapahdu liikettä. Tää EI tarkoita, että omien sydänpolkujen kulkeminen on kärsimystä tai vaikeaa, vaan että haasteisiin voi löytää uudenlaisen suhteen. Sanon mun Sydänvoimaa -kirjassa, että jos haluaa, että aina on kepeää, hupaisaa ja levollista, omaa elämäänsä on tosi vaikeaa muuttaa.

 • Elämä muuttuu, sydänjutut avautuvat, kun meidän sisäiset paradigmat muuttuvat, mutta siihen tarvitaan TEKEMISTÄ ja uusia (kuumottaviakin) KOKEMUKSIA.

 • Olennaisin asia, jotta tää kaikki pääsee tapahtumaan on sisäinen TURVA. Laiffin paradoksi: jos on sisäistä turvaa, oppii myös pelkäämään. Silloin sietää kysymysten tiloja paljon paremmin ja voi luottaa silloinkin kun ei luota. Tää on ihan taikahomma, joka avautuu ja vahvistuu, kun oppii luomaan itselleen turvaa.

Turvattomuus on hitsin yleistä meillä suomalaisilla. Siitä seuraa juurikin luottamuksen puutetta, paahtamista, suorittamista, miellyttämistä, jumittamista, sitä ettei oma laiffi oikein virtaa, sitä että ihania juttuja kohti kulkeminen on vaikeaa, pelkoja, jännitystä, ahdistusta, sitä ettei tunne olevansa ihan itsensä, sitä että odottelee milloin laiffi oikein alkaa, ja myös kaikenlaista rassaavaa huttua ihmissuhteissa.

Mun edellisen Tunne tunteesi -online wörkshopin lopussa eräs ihana kysyi: ”Meillä on enää muutama minuutti aikaa, että et ehkä ehdi vastaamaan tähän, mutta mitäs sitten jos elämässä tietää about mihin sydän kutsuu, mutta pelottaa niin hirveästi. Pitääkö vaan mennä kohti vai mitä pitäis tehdä?” Siihen mä sanoin nää kaks asiaa: ”Muutama minuutti tähän vastaamiseen ytimekkään version riittää tosi hyvin, ja se ytimekäs versio on tää: ei tarvitse puskea itseään yhtään mihinkään, vaan keskittyä ensin sisäisen turvan luomiseen. Se mahdollistaa (taas psykofysiologisesti) uudet hermoyhteydet aivoissa, uutta ajattelua ja uutta toimintaa. Mitään muutoksia on helvatun vaikeaa tehdä ilman sitä - tai sitten se on tosi repivää ja ei useinkaan pysyvää. Eli ihan ensin turvaan keskittymistä ja samalla sisäisyydessään (ja ulkoisestikin) voi sopivan tuntuisin miniaskelin kulkea kohti muutoksia, lempeästi. Ja se toinen asia on tämä: maanantaina 28.3. pidän online minwörkshopin aiheesta sisäinen turva + luottamus + sydämen ääni, jossa mennään syvemmin just tähän asiaan”.

Turva + luottamus + sydämen ääni online miniwörkshoppi siis ens ma 28.3 klo 18-20:30 Zoomissa, sessiosta saa tallenteen jos ei pääse livenä konserttiin.

Tämä tuleva sessio poikkeaa edellisestä niin, että me avataan vielä enemmän käytännön harjoituksia työkaluiksi, joihin voi myöhemmin sitten myös palata. Eli sessio sisältää myös kirjoituskuulostelua. Hinta 44e.

Teemat ovat:

 • Mitä turva on, miksi se on hitsin olennainen elämäntaito - ja kuinka siihen päästään?
 • Luottamuksen syvempi olemus - mitä se on ja mitä se ei ole ja miten vois isossa kuvassa kokea enemmän luottamusta laifiin?
 • Sydämen ääni (eli intuitio) versus järki (eli elitajuiset, jarruttavat yritykset päästä turvaan) ja kuinka balanseerata nämä
 • Oman suunnan ja seuraavien askelten kirkastus

Tää sopii sulle mm. jos:

 • Olet superherkkä, usein ahdistunut etkä voi niin kovin hyvin tai on vaikeaa löytää selkeyttä ja omia juttujasi 
 • Maailman tilanne ahdistaa / pelottaa
 • Tiedät kyllä, mihin sun sydän kutsuu mutta pelottaa ja on vaikeaa toimia sydämen äänen mukaan
 • Kaipaat rohkaisua
 • Haluat oppia toimimaan enemmän virtauksessa kuin puskea väkisin - mutta saada silti hommeleita eteenpäin
 • Et tiedä yhtään, mihin sydämesi kutsuu mutta haluaisit kovasti
 • Valmistelet elämänmuutoksia tai olet niiden keskellä
 • Haaveilet omien sydänjuttujesi löytämisestä tai elämäntehtäväsi toteuttamisesta, alkuun tai eteenpäin pääsemisestä
 • Kärvistelet luottamuspulassa ja oot ihan että ei jumaleissön tästä tuu ny yhtään mitään
 • Kaipaat supporttia
 • Taiteilet ja taistelet ”järkevien” valintojen ja sydämen mukaan toimimisen välillä
 • Koet turvattomuutta
 • Jos tää kutsuu sua just nyt - et tarvitse siihen mitään erityistä syytä

Rakkahaisesti tervetuloa, jos sydäntä sykäyttää! llmoittautumiset: annaulrikataipale@gmail.com

Saat ilmoittautumisen yhteydessä laskun ja kun se on maksettu, saat maanantaina osallistumislinkin / myöhemmin tallenteen sessiosta. Ehdit ilmoittautua ma-iltapäivään asti, mutta älä suotta jää ämpyilemään, jos tiedät jo että tää on sun juttu.

Ciao! <3